STILLING

Fortum søker Voice & Direct Sales Manager

Spennende nøkkelrolle i energivirksomheten Fortum

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 6. februar

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

At Fortum we drive change where it matters. We are a European energy company providing our customers with electricity, gas, heating and cooling as well as smart solutions to improve resource efficiency.

Together with our subsidiary Uniper, we are the third largest producer of CO2-free electricity in Europe. With around 19,000 professionals and activities in more than 40 countries, we have the competence and resources to grow and to drive the energy transition forward.

We strive to make an impact through a culture of open leadership, curiosity and continuous improvement. Do you want to take an active role for a cleaner world?

Come lead the change with us!

Nordens ledende energiselskap | Fortum.no

I vår forretnings- og kundedrevne organisasjon lever vi for å levere salg av høy kvalitet til fornøyde kunder igjennom verdiskapende arbeid.

Nå søker vi en engasjert og samarbeidsorientert fagleder som blir en sentral medspiller i å lede og videreutvikle 1-1 salg igjennom Voice og Direct Sales. Du vil videreutvikle og optimalisere driften og resultatene hos eksisterende salgsbyråer, samt aktivt søke muligheter hos nye spennende samarbeidspartnere innenfor områdene du vil ha ansvaret for.

Vi ser etter en organisert og nytenkende ledertype som liker å finne og implementere lønnsomme forbedringer – og som skaper optimal salgsdrift og gode kundereiser i samarbeid med resten av organisasjonen vår. Vi trenger deg som trives med å vurdere nåsituasjonen for å skape morgendagens salgsorganisasjon og forberede kundeopplevelser. Du er en utpreget lagspiller, og motiverer spillerne på laget til å trekke i samme retning – mot gode resultater. Det gleder deg at dine medspillere lykkes i sin arbeidshverdag!

Den attraktive faglederstillingen har nasjonalt ansvar og er lokalisert ved våre topp moderne lokaler på Skøyen i Oslo. Vi kan skilte med ansattrestaurant, eget treningsrom og kurs i kajakk, tennis og løpetrening for å nevne noen av tilbudene igjennom idrettslaget Fortum Aktiv.

Vi er en internasjonal og omfattende energivirksomhet som tilbyr attraktive utfordringer og gode utviklingsmuligheter. Sammen ser vi fram til å skape enda bedre kundeopplevelser og øke våre betydelige markedsandeler ytterligere.

Stillingen skal besettes permanent, men vi ser også etter en Interim-leder som kan starte relativt snarlig i rollen.

Fortum søker også Partner Manager

Ansvar og arbeidsoppgaver

Hovedmålet er å lede og videreutvikle salg av effektive energiløsninger via våre team som er profesjonaliserte innen markedsføring og salg av energiløsninger via telefon og ute i felt.

Følgende oppgaver og utfordringer er sentrale:

 • Overordnet ansvar for Voice & Direct salgskanaler, herunder vurdere og utvikle operative salgsstrategier, rutiner og prosesser sammen med dyktige medspillere
 • Legge til rette for at vi når ambisiøse mål via tverrfaglig samarbeid, forhandlinger og tett oppfølging av KPIer – både mellommenneskelige og tallbaserte resultater
 • Identifisere innovasjonsmuligheter, skape forbedringer og proaktivt sørge for å effektivisere og optimalisere våre salgsmetoder. Du får alle muligheter til å definere og teste nye metoder og byråer - og evaluere dem

Rollen handler med andre ord om å utvikle og optimalisere vårt strategisk viktige fokus på 1-1 salg igjennom Voice & Direct Sales.

Sammen med dyktige kollegaer kommer du til å videreutvikle effektive salgskanaler som gir merverdi for eksisterende og nye kunder som vil ha gode energiløsninger både i dag og for fremtiden.

Ønskede personlige egenskaper

I denne rollen får du et overordnet ansvar, der vi ønsker at du er resultatorientert, strukturert og kundefokusert. Vi ser for oss at du tar initiativ og at du har en strukturert tilnærming til utvikling av dine fagområder. Du trives med systemer og gjør grundige analyser av salgsresultater og KPI`er. At du er en relasjonsbygger både internt og eksternt er viktig for oss.

Ellers er det sannsynlig at du kjenner deg igjen i dette:

 • Forretnings- og kundedrevet
 • Relasjonell og kommunikasjonssterk
 • Positiv og omgjengelig
 • Analytisk og robust 

For å lykkes og trives hos oss er du god til å navigere mellom mange kontaktpunkter og å motivere kollegaer til å trekke i samme retning. Du er en utpreget lagspiller, som også evner å ta egne initiativer og er selvstendig. Du har sterk kommersiell teft, er strategisk og liker å ta beslutninger basert på analyser og data. I tillegg er du en tydelig kommunikator og har gode lederevner.

Du liker bedre at laget lykkes sammen, enn å fremheve deg selv.

Aktuelle kvalifikasjoner

Vi ser etter en engasjert ledertype som kan være utdannet innen økonomi, ledelse, salg eller markedsføring. Du har erfaring innen salg eller markedsføring og sammensatt salgskunnskap via godt samarbeid med varierte miljøer, aktører eller partnere. 

Ellers er det fint om du har:

 • Fremragende resultater fra liknende stilling
 • Erfaring fra større virksomheter
 • Gode ferdigheter digitalt og språkmessig 

Vi tenker at du har bakgrunn innen salgsledelse og erfaring innen Key Account Management, der du har anvendt dine gode forhandlings- og markedsføringsevner. 

Vi tilbyr | Derfor bør du søke stillingen

 • En sentral nøkkelstilling med gode påvirkningsmuligheter
 • Nært samarbeid med gode kollegaer, både nasjonalt og internasjonalt  
 • Gode utviklings- og karrieremuligheter i et samfunnsansvarlig energikonsern med fokus på bærekraft og verdier 
 • Et godt arbeidsmiljø

Rollen har nasjonalt ansvar, med base i våre moderne lokaler i Oslo

Kontakt | Personvern | Tips | Enkel søknad

Ta gjerne kontakt for en hyggelig og konfidensiell samtale:

 • Frank Amundlien, Sivilingeniør og partner, tlf 916 46 600
 • Helga Hernes, Sales Manager Living Norway, tlf: 404 07 554
 • Stefan Jensen, Siviløkonom og hodejeger, tlf: 413 20 170 / e-post: stefan.jensen@selectionpartner.no
 • Vi tar godt vare din personlige informasjon
 • Kjenner du en aktuell kandidat som vi bør kontakte, så send oss gjerne ditt fortrolige tips

SØK HER

Powered by Labrador CMS