STILLING

Experis søker Account Manager

Experis er i en spennende vekstfase, og for å ta det neste skrittet i vår utvikling ønsker vi å styrke oss med en engasjert kollega som tar ansvar i rollen som Account Manager.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 30. oktober

Om arbeidsgiver

Om arbeidsgiver

Experis er et ledende norsk IT-konsulentselskap med mer enn 600 ansatte. Vi har lang erfaring med prosjekt- og løsningsleveranser innen IT til både offentlig og privat sektor. Vår fag- og bransjekompetanse i kombinasjon med våre velprøvde metoder og prosesser skaper trygge, forutsigbare rammer både for smidige, nyskapende og mer tradisjonelle prosjekter. Experis har erfarne konsulenter innen teknologiledelse, med bakgrunn som rådgivere, ledere og fagspesialister. Se mer på experis.no.

Er du drevet av å oppnå mål, og vil jobbe i et energisk salgsmiljø?

Som ansatt hos Experis blir du en del av et vellykket team i vår avdeling New business and Client Growth i et miljø hvor relasjoner med kunder, konsulenter og kolleger er preget av engasjement og omsorg. Hos oss er de ansattes trivsel, engasjement og utvikling i fokus, og du blir en del av et kompetent og engasjert team der det er høye tak og åpen atmosfære. Experis er kåret til en av Norges beste arbeidsplasser gjennom Great Place to Work, og vi er en del av et av verdens mest etiske selskap, ManpowerGroup.

Hovedansvar og arbeidsoppgaver

I rollen som Account Manager vil du administrere hele salgssyklusen fra leadgenerering og møtebooking til fysisk møte og signering av avtaler. Som Account Manager er du ansvarlig for å identifisere behov, muligheter og identifisere nye kunder for Experis. Samtidig vil du jobbe med salg av konsulenter og konsulenttjenester innenfor hele Experis’ tjenesteportefølje, med stort fokus på særskilt Experis Academy.

Ønsket kompetanse og personlige egenskaper

Som person trives du med å tilbringe mest tid i felten og synes det er morsomt å konkurrere med kollegene dine i alt som har å gjøre med salg. For å lykkes og trives i rollen, vil det være en fordel å ha noen års erfaring med oppsøkende B2B-salg. Rollen passer for deg som fortsatt er sulten og ambisiøs. Din evne til å skape og opprettholde gode relasjoner med kunder og kandidater er en suksessfaktor. Du deler din kompetanse og erfaring med kollegene dine og bidrar til en god atmosfære.

Rollen rapporterer til Nordic Sales Director som holder til i Oslo.

Jefferson Wells ønsker å speile mangfoldet i befolkningen, og oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke.

Kontaktinformasjon:

SØK HER

Powered by Labrador CMS